Dessers presteert steeds beter in Italië: Hopelijk is de trein vertrokken

Dessers presteert steeds beter in Italië: "Hopelijk is de trein vertrokken"

18-10-2022 16:44 Laatste update: 16:56
11

Na een moeilijker begin bij Cremonese heeft Cyriel Dessers de weg naar doel weer gevonden. De voormalige spits van KRC Genk scoorde afgelopen weekend zijn tweede doelpunt voor Cremonese en hielp zijn ploeg daarmee aan een 2-2 gelijkspel tegen Spezia.

Voor Dessers was het toch even wachten op zijn eerste doelpunten. Goal nummer één kwam er pas na partij nummer negen en in wedstrijd nummer tien scoorde hij zijn tweede. "Natuurlijk aas je als spits op doelpunten. Ik was er al vaak dichtbij geweest", geeft hij aan bij Het Belang van Limburg.

Volgens de spits konden zijn cijfers al een pak beter zijn. "Tegen AS Roma strandde ik op het doelhout, tegen Sassuolo werd een doelpunt door de VAR afgekeurd wegens vijf centimeter buitenspel. Scoren tegen Napoli deed dus enorm veel deugd, zeker omdat het de gelijkmaker was. Die vier je toch een stuk intenser dan de eerredder bij een 4-0-achterstand. Hopelijk is de trein nu na die tweede goal op rij helemaal vertrokken", geeft hij aan.

Doorbraak
Ondanks een moeilijk begin bij Cremonese twijfelt Dessers er ook niet aan dat hij in de Serie A kan slagen. "Ik wil het de volgende weken ook gaan bewijzen. We hebben een zwaar programma achter de rug, kregen al bijna alle topclubs op ons bord. Dan ligt het voor een spits niet voor de hand om het verschil te maken", aldus Dessers.

De komende dagen krijgt Dessers alvast wat makkelijkere tegenstanders. In de Coppa Italia neemt Cremonese het op tegen Modena. Daarna wachten Sampdoria, Udinese en Salernitana in de Serie A.