Vandevoordt verkoos RB Leipzig boven topclubs: Wil spelen bij KRC Genk

Vandevoordt verkoos RB Leipzig boven topclubs: "Wil spelen bij KRC Genk"

18-10-2022 15:15
10

KRC Genk kan dit seizoen rekenen op een sterke Maarten Vandevoordt, die zich bij de Limburgers in de kijker wil spelen van RB Leipzig. De Duitse club kocht Vandevoordt afgelopen zomer van Genk, maar leent hem nog twee seizoenen uit. Het kon ook anders afgelopen zijn voor de doelman.

Vandevoordt staat namelijk al jaren te boek als een bijzonder groot talent en werd in het verleden zelfs nog gelinkt aan FC Barcelona. Het werd echter RB Leipzig voor Vandevoordt, al was er meer dan genoeg interesse. "De interesse van de grote clubs was er nu ook", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

De doelman koos er echter voor om bij de Duitse club te tekenen. "Het parcours bij Leipzig past het beste bij mij en wat ik voor ogen heb voor mijn carrière. Wanneer je te vroeg naar een grote ploeg gaat, is de kans groot dat je niet gaat spelen. Ik wil spelen en dat kan ik bij Genk doen", geeft de doelman nog aan.

De nu twintigjarige Vandevoordt speelt nog dit en volgend seizoen voor KRC Genk, daarna trekt hij in principe naar Leipzig, waar hij zich in de basis zal proberen werken.