Veteraan Odoi maakt grote indruk bij Club Brugge: Hij is als rode wijn

Veteraan Odoi maakt grote indruk bij Club Brugge: "Hij is als rode wijn"

18-10-2022 16:03
13

Hij is dan wel 34 jaar oud, Denis Odoi heeft zich dit seizoen (voorlopig) ontpopt tot een vaste waarde achterin. De veteraan ving de blessure van Clinton Mata zonder problemen op en lijkt nu niet meer weg te denken uit de basis. Niet verrassend voor Peter Maes.

Maes was van 2013 tot 2015 trainer van Odoi bij Sporting Lokeren en zag hem de voorbije jaren nog sterker worden. Hij zag ook hoe Odoi samen met Club Brugge wist te overtuigen in de Champions League. "Denis bleef uitstekend overeind", zegt Maes in Het Belang van Limburg. "Meestal laat ik de jongens met rust, maar ik heb hem nu toch een berichtje gestuurd. Denis, je bent als rode wijn, je wordt enkel beter. Hij antwoordde: Moet ook, want anders overleef ik hier niet", aldus Maes.

Certitude
Inmiddels kreeg Odoi al meermaals de voorkeur op Mata, die net terug is uit blessure. "Mata op de bank houden, dat doe je niet zomaar", gaat Maes verder. "Echt chapeau dat hij een certitude geworden is bij Club", klinkt het.

"Denis maakt zelf niet het verschil, maar hij maakt de jongens die het verschil moeten maken béter. Let maar eens op zijn lange ballen in de rug van de defensie, waar Skov Olsen dan mee aan de slag kan. Dat hij het nu ook in zijn eerste Champions League-campagne zo goed doet, is heel knap. Alleen jammer dat hij er zo lang op heeft moeten wachten", besluit Maes.

Die sterke periode kan Odoi mogelijk nog beloond zien worden. Hij debuteerde in maart van dit jaar bij de nationale ploeg van Ghana, maar kent daar stevige concurrentie. Zijn sterke prestaties kunnen hem echter wel een selectie voor het WK opleveren.