Maes ziet slimme transfer Club Brugge: “Ik had direct een goed gevoel”

Maes ziet slimme transfer Club Brugge: “Ik had direct een goed gevoel”

18-10-2022 12:30
24

Denis Odoi kwam op 34-jarige leeftijd over van Engeland naar Club Brugge. Het bleek een schot in de roos te zijn, dat ziet ook Peter Maes.

Maes had Odoi bij Lokeren onder zijn hoede en spreekt van een slimme transfer van Club Brugge. “Ik had direct een goed gevoel. Vooral omdat Denis heel polyvalent is. Bij mij speelde hij vooral rechts- en linksback, maar ook op het middenveld en centraal achterin blijft hij overeind”, citeert Het Nieuwsblad.

Odoi kan overal spelen. “Weet je waarom? Omdat hij zo intelligent is. Hij leest het spelletje en denkt mee met zijn trainers. Wie die gave bezit, kan heel zijn carrière blijven evolueren. En hij mag dan 34 zijn, je ziet dat hij nog steeds een atleet is. Hij is altijd lenig en wendbaar geweest.”

Ook de duels schuwt Odoi niet. “Kijk naar zijn kopspel. Hij gaat zelfs vol in duel met spelers van 2 meter groot, omdat hij een geweldige detente heeft. En hij verdedigt altijd vooruit, hij anticipeert. In twee op de tien gevallen kom je misschien te laat en dan kan je een gele kaart oplopen, maar een vuile speler is hij allerminst.”