Shaw is blij met 'eerlijke Ten Hag': Als je niet goed speelt, speel je niet

Shaw is blij met 'eerlijke Ten Hag': "Als je niet goed speelt, speel je niet"

18-10-2022 08:28

Luke Shaw is blij met Erik ten Hag als manager van Manchester United. Niet alleen omdat hij tactisch inzicht heeft, ook omdat hij eerlijk is. Shaw heeft daar zelf kennis mee gemaakt.

"Het goede aan deze manager is dat als je niet goed speelt, je niet speelt", zegt Shaw tegen ESPN. "In het verleden was dat niet het geval, maar ik denk dat het goede aan deze manager is dat hij iedereen scherp houdt. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke dag 100% is. Als je het niet doet, speel je niet. Dat is positief."

Shaw verloor zijn basisplaats, maar neemt Ten Hag dat niet kwalijk. "Ik begreep volledig dat het mijn tijd was om plaats te maken. De resultaten waren slecht, mijn prestaties waren niet goed genoeg. Ik moest gewoon elke dag hard blijven trainen tijdens de training, zodat de manager kon zien dat ik hard aan het trainen was. Ik wachtte gewoon op mijn kans en moest wachten omdat het team het goed deed."

Ten Hag krijgt het langzaam op de rit in Engeland. "Het kost wat tijd, maar er zijn op dit moment zeer positieve signalen en dat kunnen wij als spelers zien in de dagelijkse training met hem."