Villarreal klopt weer aan bij de Europese plaatsen, Danjuma (ex-Club) grote man

17-10-2022 23:33

Villarreal heeft drie punten overgehouden aan het duel met Osasuna. De gevierde man luisterde naar de naam van Arnaut Danjuma, de oud-aanvaller van Club Brugge. De Nederlander maakte zijn eerste twee doelpunten van het seizoen en was hoofdverantwoordelijk voor de 2-0 zege. Villarreal klimt naar de zevende plek van het klassement.

Voor rust vond Villarreal nog geen gaatje in de afweer van Osasuna, maar na de pauze werd de ban gebroken. Danjuma scoorde na 42 minuten en deed dat na 52 minuten opnieuw, ditmaal vanaf de stip. Een fraaie opsteker, omdat Danjuma er maanden uit was met een blessure. Daardoor was hij bijvoorbeeld ook uit beeld geraakt bij zijn bondscoach, Louis van Gaal.

Villarreal klimt dankzij de overwinning op naar de zevende plaats, net buiten de Europese plaatsen. Het heeft nu vijftien punten gehaald in negen wedstrijd. Het verschil met nummer drie Atlético Madrid is bijvoorbeeld nog maar vier punten.