Batshuayi luistert eerste basisplek bij Fenerbahçe in Süper Lig op met vroege goal

Batshuayi luistert eerste basisplek bij Fenerbahçe in Süper Lig op met vroege goal

17-10-2022 23:20
1

Michy Batshuayi heeft zijn draai helemaal gevonden bij Fenerbahçe. Nochtans mocht de Rode Duivel maandagavond pas voor het eerst starten in de Süper Lig voor de Turkse topclub. Bij dat heuglijke moment was Batsman volledig zichzelf, want na ruim twee minuten legde hij de bal al in het mandje. Uiteindelijk haalde Fener het met 0-3.

Op bezoek bij Ankaragücü, een laagvlieger in Turkije, kon Fenerbahçe enkel tevreden zijn met de drie punten. Die doelstelling had Batshuayi duidelijk in de oren geknoopt. Bij een vrije trap vanop de linkerflank na iets meer dan 120 seconden was het al raak. Batshuayi reageerde het snelst en plaatste zo al snel de 0-1 op het scorebord.

Halverwege het eerste bedrijf zorgde Irfan Kahveci al min of meer voor zekerheid. Bij het ingaan van de toegevoegde tijd zette Diego Rossi ten slotte de kers op de taart. Daardoor heeft Fenerbahçe nu twintig punten uit negen wedstrijden te pakken. Het telt nog één eenheid achterstand op Adana Demirspor, de verrassende koploper in de Süper Lig. Die ploeg heeft voorlopig wel een match meer gespeeld.

Voor Batshuayi was het al de vijde treffer sinds zijn zomerse overstap naar Fener. Aangezien hij daar pas laat in de mercato neerstreek, is dat lang niet slecht, zeker niet wanneer je in rekening neemt dat de sluipschutter tot dusver nog maar 286 minuten in actie kwam voor de Turken. Gemiddeld komt dat neer op één doelpunt per 57 speelminuten. Zelfs Erling Braut Haaland zou daar de handen voor op elkaar zetten.