De 5 van 1B: Martinez weer van goudwaarde, Genkse en Brugse belofte blinken uit

17-10-2022 18:30 Laatste update: 20:00
3

Het afgelopen 1B-weekend leverde ons een nieuwe leider op: niet langer RSCA Futures maar wel SK Beveren is eerste in 1B. Jong Genk gaf zichzelf dan weer wat ademruimte en deelt de rode lantaarn met Deinze en Dender. Dit zijn de 5 uitblinkers van afgelopen weekend in de Challenger Pro League.

Alonso Martinez
Aan de rust stond Lommel met 0-2 achter tegen Club NXT. Dat de Limburgers nog in de wedstrijd bleven heeft het te danken aan Alonso Martinez. De Costa Ricaanse spits was aan de rust in het veld gebracht en had meteen een grote impact. Met een knappe krul vanop afstand en een binnentikker aan de tweede paal hing Martinez de bordjes weer in evenwicht. Tien minuten voor tijd was hij dan ook de aangever voor de 3-2. De 23-jarige spits kon niet voorkomen dat zijn ploeg de wedstrijd nog met 3-4 verloor.

Mika Godts
Opluchting bij Jong Genk dat na zeven wedstrijden zonder winst nog eens een driepunter mocht bijschrijven. De Limburgse beloften waren met 3-2 te sterk voor RSCA Futures. Mika Godts speelde een belangrijke rol in de blauw-witte zege. De 17-jarige linkerflankspeler zorgde voor de openingstreffer. Ook daarna zorgde Godts nog voor dreiging en versnelde hij vaak het spel van Genk. Hij was zo een van de dirigenten in de Genkse zege.

Kyriani Sabbe
Een tweede beloftenspeler van 17 die dit lijstje van uitblinkers haalt. Sabbe is een rechtervleugelverdediger die tegen Lommel centraal achterin stond. Ondanks dat Club NXT drie tegendoelpunten ving tegen Lommel (3-4), was Sabbe van goudwaarde voor de Brugse beloften. Na acht minuten werd hij aan de tweede paal alleen gelaten op een corner en prikte de openingstreffer tegen de touwen. Ook tien minuten voor tijd kopte Sabbe, bij een Brugse hoekschop, de bal naar de scorende Noah Mbamba en gaf zo ook de assist voor de 3-3.

Bryan Smeets
RWDM legde SL16 met 1-4 over de knie. Op Sclessin was Bryan Smeets bij zo goed als iedere gevaarlijke aanval van RWDM betrokken. Hij was de aangever voor de 1-3, maar als zijn ploeggenoten efficiënter voor doel waren geweest, had de Nederlander meer assists op zijn naam kunnen schrijven. Drie minuten voor affluiten kwam Smeets nog bijna tijd een doelpunt vanuit een goed genomen vrije trap.

Nacho Miras
In SK Beveren tegen Deinze blonk kapitein Kevin Hoggas uit met een goal en een assist voor Beveren. Maar dé uitblinker van de partij was Deinze-doelman Ignacio Miras. Tegen de twee knappe Beverse doelpunten had Miras niets in te brengen, maar het is dankzij hem dat Beveren de wedstrijd niet al sneller in een plooi kon leggen. Met vijf cruciale reddingen, waaronder een dubbele in minuut 68, hield Miras zijn ploeg lang in de wedstrijd. Tot uiteindelijk Dieumerci Mbokani zijn eerste voor Beveren maakte en zo het harde werk van Miras te niet deed.