Frenkie kan Laporta zo voor lul zetten, daar zou ik niet mee wachten

"Frenkie kan Laporta zo voor lul zetten, daar zou ik niet mee wachten"

17-10-2022 16:26 Laatste update: 15:29
2

Marco van Basten begrijpt helemaal dat Frenkie de Jong klaar is met de leugens die worden verspreid door FC Barcelona en voorzitter Joan Laporta. Als het aan Van Basten ligt, neemt de 25-jarige middenvelder maatregelen.

"Er zijn heel veel leugens verspreid door de club of media die bij de club horen", zei De Jong in de aanloop naar El Clásico in een interview met Ziggo Sport. "Heel veel is niet waar. Ik denk dat veel mensen het niet begrijpen."

Van Basten begrijpt de irritaties bij De Jong en wijst naar Laporta. "De voorzitter speelt een heel kwalijke rol. Hij veegt zijn straatje schoon ten koste van dit soort spelers. Dat vind ik echt not done. Ik hoop dat De Jong keihard terug blijft slaan. Als hij het gelijk aan zijn zijde heeft, kan hij Laporta zo voor lul te zetten. Daar zou ik echt niet mee wachten."

De tactiek van Barcelona was afgelopen zomer duidelijk: De Jong moest vertrekken om geld vrij te maken voor nieuwe aankopen. De Oranje-international werd zwaar onder druk gezet. "Ik kan me niet voorstelen dat Frenkie vals speelt", zegt Van Basten. "Wat zou dat voor zin hebben? Ik zou niet meer met zo'n voorzitter als Laporta om willen gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie