Kompany pakt leidersplaats met Burnley: We kunnen nog beter

Kompany pakt leidersplaats met Burnley: "We kunnen nog beter"

17-10-2022 10:30 Laatste update: 10:36
13

Met 25 punten prijkt Vincent Kompany bovenaan in de Engelse tweede klasse. Het pakte de leidersplaats na een 4-0-zege tegen Swansea City en na die wedstrijd blikte Kompany terug.

Afgelopen weekend stonden er bij Burnley drie oude bekenden vanuit de Jupiler Pro League in de basis: Ex-Anderlecht-spelers Taylor Harwood-Bellis en Josh Cullen en ex-Charleroi-aanvaller Anass Zaroury. Cullen was goed voor een assist, Zaroury zorgde voor een goal en een assist. Samuel Bastien (ex-Standard) en Manuel Benson (ex-Antwerp) mochten invallen.

De ex-trainer van Anderlecht gaf aan dat de Championship (de Engelse tweede klasse) heel onvoorspelbaar is. Dat is te zien aan de tussenstand: Burnley staat namelijk eerste, ondanks dat het niet de helft van haar wedstrijden won. In 14 matchen trokken Kompany en de zijnen zes keer aan het langste eind, maar werd er ook zeven keer gelijkgespeeld en één maal verloren.

"We kunnen nog beter", zo pende Het Laatste Nieuws de woorden van Kompany neer. "Ik heb het geluk gehad om als trainer altijd te mogen werken met jonge teams", voegde de Brusselaar er nog aan toe. Burnley, dat de leidersplaats deelt met Sheffield United, trekt woensdag naar Birmingham City, de nummer 12.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie