Geen tweede plek voor Beerschot, rode lantaarn Dender maakt nog gelijkmaker

16-10-2022 22:01
3

K. Beerschot V.A. heeft nagelaten om gedeeld tweede te worden in de Challenger Pro League. Op het Kiel kregen De Ratten met FCV Dender nochtans een haalbare kaart tegenover zich. De Oost-Vlamingen maakten een achterstand echter nog ongedaan: 1-1.

Terwijl Beerschot met een overwinning koploper SK Beveren binnen het vizier kon houden, had het bezoek uit de Denderstreek dringend nood aan punten. Met zeven stuks bengelden de troepen van Regi Van Acker helemaal onderaan de ranglijst. De favorietenrol lag dan ook bij Beerschot, maar de thuisploeg kon dat in het eerste bedrijf nauwelijks rechtvaardigen. Zonder echte doelrijpe kansen trokken beide elftallen met een erg logische brilscore naar de kleedkamers.

Na de onderbreking slaagde Beerschot er af en toe wél in om gevaar te stichten. Dat resulteerde al binnen de vijf minuten in de openingstreffer. Aanvoerder Ryan Sanusi zette de Antwerpenaren op rozen. Met die 1-0 leek het kwaadste werk geschied, al zocht Beerschot verder naar een dubbele voorsprong. Zo kreeg invaller Thibaud Verlinden een uitgelezen mogelijkheid, maar Dender-doelman Xavier Gies pakte uit met een fraaie redding.

Die zou van goudwaarde blijken voor zijn ploeg. Luttele minuten later kwam Dender namelijk vanuit het niets op gelijke hoogte. Uitgerekend Stefano Marzo, ex-Beerschot, hing de bordjes weer in evenwicht. De thuisploeg had nog twintig minuten om die scheve situatie alsnog recht te zetten. Dat lukte uiteindelijk niet, mede door een stevige misser van Thibo Baeten. 1-1 dus op het Kiel, waardoor Beerschot met veertien punten genoegen moet nemen met stek vijf. Dender blijft dan weer de rode lantaarn dragen, al is het op gelijke hoogte gekomen met Jong Genk en Deinze SK.