De Jong doet boekje over Barcelona open: 'Veel mensen begrijpen het niet'

De Jong doet boekje over Barcelona open: 'Veel mensen begrijpen het niet'

16-10-2022 21:30
1

Frenkie de Jong heeft zich voor het eerst uitgesproken over de lastercampagne van FC Barcelona aan zijn adres. Deze zomer belandde zijn lucratieve contract op straat, waaruit zou blijken dat de 25-jarige middenvelder de best betaalde speler in Camp Nou is.

De Jong krijgt van Ziggo Sport de vraag hoe het is om die status te hebben. "Ik denk niet dat ik de best betaalde speler ben", reageert de 25-jarige middenvelder, die wel weet waar het gerucht vandaan komt. "Kijk, er is natuurlijk een soort campagne geweest. Zelf heb ik niks gezegd."

"Er zijn heel veel leugens verspreid door de club of de media die bij de club horen", stelt De Jong, die de hele zomer naar de uitgang werd geduwd door Joan Laporta en consorten. De Nederlander twijfelde echter niet en liet Manchester United links liggen. "Heel veel is niet waar. Ik weet helemaal niet of ik de best betaalde speler ben. Dat brengen zo alleen zo."

De Jong moet geld krijgen van Barcelona. "In de eerste drie jaar heb ik elk jaar geld ingeleverd (vanwege de coronacrisis, red.). Op een gegeven moment gaat er dan geld terugkomen. Dat komt bovenop mijn normale salaris, dus natuurlijk lijkt het dan wat hoger. Ik denk dat veel mensen dat niet begrijpen."

Deze zomer lekte het Barça-contract van De Jong uit. Tot medio 2026 zou hij nog bijna honderd miljoen euro kunnen opstrijken. "De bedragen die worden genoemd in de media zijn echt niet waar", verduidelijkt hij. "Ik denk dat heel veel mensen helemaal niet weten hoe het echt zit."