Kökcü weigert zijn regenboogband: 'Voel me er niet comfortabel bij'

Kökcü weigert zijn regenboogband: 'Voel me er niet comfortabel bij'

16-10-2022 16:44 Laatste update: 16:37
19

Niet Orkun Kökcü, maar Gernot Trauner is zondagmiddag de aanvoerder van Feyenoord tegen AZ. De 21-jarige middenvelder weigert uit religieuze overwegingen de regenboogkleuren te dragen.

Alle aanvoerders dragen in de tiende speelronde van de Eredivisie een regenboog-aanvoerdersband. Daarmee ondersteunen zij initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag, die woensdag 11 oktober plaatsvond. Kökcü staat voor de gelegenheid zijn aanvoerdersband af aan vice-captain Trauner.

'Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten', laat Kökcü weten in een statement. 'Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen.

'Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m'n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie