Lokonga dacht aan stoppen bij Rode Duivels: Vond het raar van Martinez

Lokonga dacht aan stoppen bij Rode Duivels: "Vond het raar van Martinez"

16-10-2022 13:17
24

De plaatsjes bij de Rode Duivels zijn bijzonder duur. Zeker op het middenveld. Dat heeft ook Albert Sambi Lokonga ondervonden, die niet al te tevreden is met de selectiepolitiek.

De laatste keer dat Lokonga nog bij de Rode Duivels was, was in mei 2022. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht speelde echter geen minuut toen. "Ik was toen echt pissed off", vertelt Lokonga in La Dernière Heure. "Ik walgde ervan, ik wist even zelfs niet of ik nog wilde terugkeren bij de Rode Duivels."

Lokonga was niet tevreden met bondscoach Roberto Martinez. De twee hadden daarna een telefonisch gesprek, waarin de middenvelder meer uitleg kreeg. Martinez heeft een voorkeur voor spelers die bij hun club een vaste waarde zijn en hij was ook niet zo blij met mijn training", gaat hij verder.

"Ik denk niet dat hij me kan zien als een bad boy, iemand die er niet voor werkt. Nadien heb ik gezegd dat als ik niet eens 15 of 20 minuten kan spelen wanneer Hazard, De Bruyne en de andere sterren er niet zijn, ik geen kans had met hen erbij. Ik vond het raar", aldus de middenvelder van Arsenal.

Moeilijk bij Rode Duivels
Lokonga vraagt zich dan ook af wat hij moet doen om weer een Rode Duivel te worden. "Misschien gelooft Martinez niet in mijn kwaliteiten of houdt hij niet van mijn stijl. Het zou beter geweest zijn dat hij duidelijk was geweest en gezegd had dat hij liever iemand anders meenam. Dan was er tenminste geen discussie geweest", klinkt het.