Kritiek op Busquets groeit, Xavi lijkt in te grijpen tegen Real Madrid

Kritiek op Busquets groeit, Xavi lijkt in te grijpen tegen Real Madrid

16-10-2022 11:43
1

De twijfels rond Sergio Busquets nemen toe bij FC Barcelona. De ervaren controleur krijgt onder meer kritiek na zijn optreden tegen Internazionale in de Champions League (3-3). Het zou de deur kunnen openen voor een basisplaats van Frenkie de Jong tegen Real Madrid.

Xavi neemt het op voor Busquets, maar concludeert op de persconferentie voor El Clásico ook dat de Spaanse international er niet goed uitzag. "De ruimtes werden te groot en hij had het moeilijk, maar hij blijft belangrijk voor het team. Of hij onaantastbaar is? Alle Barça-spelers moeten leveren. De aanvoerders, de jongelingen, de aankopen... Ik kijk niet of hij een aanvoerder is of niet, het gaat om het team. Iedereen moet voorbereid zijn om te spelen."

De Barça-coach probeert zich echter ook af te sluiten van de kritiek op de club en zijn spelers. "Als er een teleurstelling van deze mate is bij de club, dan is er kritiek. Ik weet niet of het eerlijk of oneerlijk is, maar daar houden we ons niet mee bezig. We moeten het accepteren. Bij Barcelona eisen we het maximale. We moeten ons focussen, vergeten de onrust en richten ons op ons doel."

Barça en Real Madrid staan vanaf 16.15 uur tegenover elkaar in het Estadio Santiago Bernabéu. Bij Real Madrid zal Thibaut Courtois vanwege een blessure niet spelen. Eden Hazard verdwijnt waarschijnlijk weer naar de bank. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie