Tienkoppig KRC Genk zwoegt zich voorbij inefficiënt Oud-Heverlee Leuven

15-10-2022 22:38
134

KRC Genk is erin geslaagd om na een moeilijke partij tegen Oud-Heverlee Leuven de drie punten te pakken. Het stond een volledige helft met tien man te voetballen, maar won de partij wel. Het werd 0-1.

KRC Genk begon met veel vertrouwen aan de partij, maar leek al snel te moeten vrezen voor een klap. OHL kreeg vroeg in de partij een strafschop na hands van Cuesta en was goed op weg om op voorsprong te komen. Kiyine plaatste zich achter de bal, maar Maarten Vandevoordt wist de elfmeter te stoppen.

Het leek de Limburgers ook een boost te geven, die na een kwartier voetballen via Paul Onuachu ook op voorsprong wisten te komen. OHL gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging op zoek naar die gelijkmaker. Ricca, De Norre en Thorsteinsson kregen kansen, het doelpunt viel niet. De Leuvenaren kregen het wel wat makkelijker nadat Preciado net voor rust een rode kaart kreeg. Tot de rust bleef het echter bij die 0-1.

Na de pauze kwam OHL best uit de kleedkamer en wist het Vandevoordt meermaals aan het werk te zetten. Een gelijkmaker leek stilaan verdiend, al wist de doelman van Genk zijn netten nog schoon te houden.

OHL was bijzonder vinnig, maar het doelpunt bleef uit. Voor het tienkoppige Genk was het vooral overleven, maar wist het de Leuvenaren wel van die treffer te houden. In het slot kwam Genk er beter uit, een doelpunt kregen we niet. Het bleef 0-1.