Lommel zorgt voor knappe comeback, maar Club NXT wint na knotsgek slot

15-10-2022 21:50
38

Club NXT en Lommel hebben zaterdagavond voor een heerlijke pot voetbal kunnen zorgen. De bezoekers kwamen op een dubbele voorsprong, gaven die uit handen, maar wisten uiteindelijk nog te winnen. Het werd 3-4.

Lommel begon bijzonder gemotiveerd aan de partij en ging al vroeg op zoek naar de voorsprong. Shinton moest enkele keren in actie komen voor Club NXT. Ook aan de overzijde werd de doelman van Lommel aan het werk gezet, maar wist De Busser de nul niet te houden. Na acht minuten voetballen scoorde Sabbe na een hoekschop de 0-1.

De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en ging vol op zoek naar die gelijkmaker. NXT had het moeilijk om de rangen gesloten te houden en gaf de Limburgers kans na kans. De thuisploeg wist die kansen niet te verzilveren en werd daar ook voor bestraft. Een dodelijk efficiënt Club NXT maakte er in minuut 34 via Romeo Vermant uiteindelijk 0-2 van.

Ook in de tweede helft bleef het een vermakelijke partij, met twee ploegen die enkele mooie kansen bij elkaar wisten te spelen. Het leek maar een kwestie van tijd vooraleer we een nieuw doelpunt te zien kregen. Dat kregen we met een schitterende trap van Alonso Martinez ook in minuut 51.

Lommel had de smaak helemaal te pakken en ging vol op zoek naar die tweede treffer. Men zocht ook meermaals naar een strafschop en claimde tot drie keer toe, onterecht, voor een handsbal in de zestien. De strafschop kwam er niet, het doelpunt wel. Het was alweer Martinez die twintig minuten voor tijd Lommel weer op gelijke hoogte wist te brengen.

Daar bleef het niet bij. Na een vlijmscherpe counter in minuut 79 werd het via Metinho zelfs nog 2-3. De winst voor Lommel? Niet dus. Enkele minuten later stonden de bordjes opnieuw gelijk nadat Mbamba er 3-3 van wist te maken. Het bleef nog spannend. Na een fout (buiten de zestien) van Lommel-verdediger Monjonell ging de bal op de stip. Die werd gescoord Vermant. 3-4 en ook de eindstand.