Tottenham doet goede zaak na winst tegen Everton, knotsgekke partij voor Lukebakio

15-10-2022 20:31

RB Leipzig heeft zaterdagavond met 3-2 van Hertha BSC gewonnen. Daarmee kan het eindelijk weer eens omhoog kijken in de Bundesliga, want de seizoenstart verliep stroef voor de Duitsers. Tottenham heeft thuis gewonnen van Everton en is daarmee de top-drie binnengedrongen.

RB Leipzig - Hertha
De ploeg van Marco Rose stond na 45 minuten al op een 3-0 voorsprong door goals van Emil Forsberg, David Raum en Willi Orbán en dacht de drie punten in de tas te hebben. In de 62ste minuut werd het echter 3-1 door Dodi Lubekabio die een penalty benutte. Twee minuten later zag Leipzig Herhta nog dichterbij komen toen Stefan Jovetić voor de 3-2 tekende.

Het was daarna flink zweten voor Leipzig, dat ook nog een bal van de lijn haalde om de 3-3 te voorkomen. De gelijkmaker kwam bleef uit. Christopher Nkunku scoorde nog, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor kan Leipzig eindelijk weer eens naar bovenkijken. In de Bundesliga staat het op een negende plek. Hertha staat op de vijftiende plek en hikt tegen de degradatiezone aan.

Tottenham Hotspur - Everton
In de Premier League heeft Tottenham goede zaken gedaan tegen Everton (met Amadou Onana in de basis). Door een 2-0 overwinning is de ploeg van Antonio Conte de top-drie binnengedrongen. Thuis kwam Tottenham geen moment echt in de problemen. Hoewel de uitploeg in de eerste helft bij vlagen domineerde, wist het in de hele wedstrijd geen schot op doel te lossen.

In de 59e minuut werd de score vanaf de stip geopend door wie anders dan Harry Kane. Vlak voor tijd, in de de 86e minuut, schoot Pierre-Emile Højbjerg op fraaie wijze raak om er 2-0 van te maken. Voor Tottenham is het nu afwachten en hopen dat de directe rivalen punten verspelen.