Club Brugge-tegenstander Leverkusen zakt weg naar gevarenzone Bundesliga

15-10-2022 17:40
6

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag een harde tik te verwerken gekregen. De Club Brugge-tegenstander in de Champions League ging met ruime cijfers onderuit bij Eintracht Frankfurt: 5-1.

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 5-1
De eerste helft leek te eindigen als hoe het duel begon, tot de thuisploeg in de vierde minuut van de extra tijd een penalty kreeg. Middenvelder Daichi Kamada faalde niet en zette Frankfurt op voorsprong.

Vanaf dat moment was Leverkusen, waar Xabi Alonso sinds twee weken aan het roer staat, wakker geschud. Verdediger Piero Hincapié bracht Leverkusen in minuut 56 langszij, al pakte Frankfurt twee minuten later weer de leiding. Twintig minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Frankfurt had via Jesper Lindstrøm de 3-1 gemaakt, waarna Hincapié een nieuwe strafschop veroorzaakte en rood kreeg. Kamada pakte het cadeautje wederom uit en bepaalde de stand op 4-1.

Het slotakkoord kwam op naam van Lucas Alario. De voormalig Leverkusen-speler strooide met zijn treffer extra zout in de wonden van zijn oud-werkgever. Door de nederlaag zakken Leverkusen en Alonso weg naar gevarenzone in de BundesligaDie Werkself staan na tien speelrondes met acht punten op de zestiende plaats.