Xavi weigert handdoek in de ring te gooien bij Barça: 'Maar dan zal ik vertrekken'

Xavi weigert handdoek in de ring te gooien bij Barça: 'Maar dan zal ik vertrekken'

15-10-2022 18:44
1

FC Barcelona gaat zondagmiddag tegen Real Madrid de aanval kiezen, verzekert Xavi Hernández. De oefenmeester spreekt van een 'cruciale' El Clásico in het Estadio Santiago Bernabéu.

"Jules Koundé is beschikbaar morgen, hij heeft getraind en alle tests doorstaan", stelt Xavi op het persmoment daags voor de wedstrijd tegen de aartsrivaal. "Ik houd van dit soort wedstrijden", spreekt de trainer over El Clásico. "Als je voetballer wilt worden, droom je van dit soort wedstrijden. Het zijn bijzondere wedstrijden die het maximale uit je kunnen halen. We zullen ons ook niet aanpassen en gaan spelen met persoonlijkheid. En we gaan aanvallen."

Xavi verwacht dat Real dat in eigen huis niet gaat doen. "Het is veel leuker een team aan te vallen. Real voelt zich vooral comfortabel als ze inzakken. Maar wij willen aanvallen, aanvallen in die ruimtes." De Catalaan noemt de aanstaande Clásico 'cruciaal' voor beide partijen. "De prijzen worden op het einde verdeeld. Dit project is net begonnen. Ik ben optimistisch en wil La Liga winnen. Onze weg naar succes is te vinden door te blijven werken op deze manier. Gaan we verdedigender spelen, dan zorgen we voor negativiteit."

Barcelona speelde afgelopen week met 3-3 gelijk tegen Internazionale, waardoor de kans op overwintering in de Champions League nihil is. Aan opstappen denkt Xavi allerminst. "Ik zal niet stoppen met werken en proberen. Maar de dag dat ik niet langer zeker ben van mezelf, zal ik vertrekken", zegt hij. "De dag dat ik zie dat ik geen oplossing meer ben, zal ik geen probleem zijn voor Barcelona."