Faes kon al eerder naar Engeland oversteken: Chelsea belde me bij Anderlecht

Faes kon al eerder naar Engeland oversteken: "Chelsea belde me bij Anderlecht"

15-10-2022 10:56
5

Op zijn 24e lijkt Wout Faes eindelijk zijn adelbrieven te verzilveren. Na zijn zomerse transfer naar Leicester City moet hij nog volop wennen aan de Premier League, maar dat aanpassingsproces verloopt keurig. De mandekker onthult dat hij al veel eerder het Kanaal had kunnen oversteken.

Het carrièrepad van Faes oogt tot dusver vrij hobbelig. Bij de jeugd van RSC Anderlecht gold de krullenbol als een absoluut toptalent, maar het duurde tot bij Stade Reims vooraleer hij die verwachtingen ook volledig kon inlossen. Het leverde hem deze zomer een stevige transfer op naar Leicester. Al had dat jaren geleden ook Chelsea FC kunnen worden.

De Londense topclub wilde Faes als jeugdspeler immers dolgraag inlijven. "Ze belden me, maar ik heb eigenlijk nooit echt overwogen om te gaan, omdat ik wist dat ik bij Anderlecht op een zeer, zeer goeie plek zat", beschrijft de eenmalige Rode Duivel bij The Guardian. "Als ik toen gegaan was, had ik nu misschien meer geld, maar dat was niet belangrijk. Ik wilde de best mogelijke opleiding krijgen. Anderlecht rekende toen op mij, ze zagen me als een toekomstig talent."

Op het lijf geschreven
Faes heeft dan ook nooit spijt gehad om op dat aanbod in te gaan. Inmiddels heeft hij zijn Engelse avontuur toch kunnen waarmaken, weliswaar bij Leicester in plaats van Chelsea. "Voor mij is het een droom om hier te zitten", laat Faes in zijn hart kijken. "Alles wat ik dacht dat de Premier League zou zijn, is het ook. Het meest bekeken, alles errond ..."

Binnen de witte krijtlijnen maakt de Premier League haar reputatie ook volledig waar. "Ook van de intensiteit op het veld houd ik erg. De scheidsrechters laten het spel een beetje langer doorgaan. Dat vind ik leuk, want dan kan je honderd procent in duel gaan", aldus Faes. In zijn eerste matchen voor Leicester vloog de verdediger er inderdaad al enkele keren stevig in. "Dat moet ook, want anders verlies je het hier. Elke keer wanneer ik op het veld stap, zeg ik tegen mezelf: "Ok, yeah, dit is het échte voetbal"."