Van Bommel spreekt met Nainggolan, maar straft niet: Beschikbaar voor Standard

Van Bommel spreekt met Nainggolan, maar straft niet: "Beschikbaar voor Standard"

14-10-2022 20:10
22

Radja Nainggolan ligt onder vuur na zijn rijbewijs-incident, maar Mark van Bommel weigert voorlopig om de markante middenvelder uit zijn selectie te zetten. De Nederlandse trainer heeft wel een gesprek gevoerd met Nainggolan.

Nainggolan werd woensdag aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs achter het stuur zat. Hij moest zijn auto inleveren. De voormalig international kreeg in het verleden een rijverbod en heeft nog altijd geen herexamen afgelegd. Nainggolan is nog in afwachting van zijn sanctie, maar hij riskeert een celstraf van twee jaar. 

In aanloop naar het competitieduel met Standard Luik krijgt Van Bommel vragen over het nieuws. De voormalig Oranje-international neemt zelf geen maatregelen tegen Nainggolan. "Intern is daarover gesproken", laat Van Bommel optekenen door Het Nieuwsblad. "Alles is duidelijk. Ik heb zelf ook met Radja gesproken. Wat hij gedaan heeft, is volgens de wet niet goed, we zullen zien of er nog gevolgen zijn. Radja is beschikbaar voor de wedstrijd tegen Standard."