Stassin dolgelukkig met Europees debuut: Coach zei me om goal te proberen maken

Stassin dolgelukkig met Europees debuut: "Coach zei me om goal te proberen maken"

14-10-2022 18:38 Laatste update: 18:31
5

RSC Anderlecht heeft opnieuw een product van Neerpede laten doorstromen naar het A-elftal. Op het veld van West Ham United ging paars-wit dan wel onderuit, voor Lucas Stassin werd het een onvergetelijke avond. Hij vierde zijn debuut bij de hoofdmacht met een invalbeurt van elf minuten. 

Diep in de tweede helft mocht Stassin vooraan Fabio Silva komen aflossen van Felice Mazzu. De voorbije weken heeft de zeventienjarige aanvaller indruk gemaakt bij de RSCA Futures, in de Challenger Pro League. In acht duels scoorde hij daar al zeven keer, wat zeker niet mis is gezien de verzwaarde tegenstand. Nu mag Stassin zich ook een professionele A-speler noemen.

"Ik ben dolgelukkig dat ik net hier mijn debuut mag vieren, bij West Ham, in een stadion boordevol supporters", reageerde Stassin opgetogen bij RTBF. Mazzu sprak hem vlak voor zijn invalbeurt nog enkele bemoedigende woordjes in. "De coach vertelde me om van het moment te genieten, maar ook om te proberen scoren. Hij heeft me een kans gegeven en daar ben ik erg blij om."

Stassin was overigens lang niet de enige zelf opgeleide Anderlecht-man die in actie mocht komen in Londen. Met Francis Amuzu, Kristian Arnstad, Zeno Debast, Hannes Delcroix en Yari Verschaeren verschenen er al vijf aan de aftrap. Daar kwamen naast Stassin nog twee andere invallers bij, namelijk Noah Sadiki en Mario Stroeykens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie