Janssen plaatst JPL boven noorderburen: Mexico op 1, België 2, Nederland 3

Janssen plaatst JPL boven noorderburen: "Mexico op 1, België 2, Nederland 3"

14-10-2022 17:46
33

Vincent Janssen is momenteel, samen met Hugo Cuypers (KAA Gent), de topschutter van de Jupiler Pro League. De Nederlander is pas afgelopen zomer in ons land neergestreken, maar vindt onze competitie alvast sterker dan de Nederlandse Eredivisie. In de ELEVEN Podcast vertelt de spits van Royal Antwerp FC over de verschillen tussen de kampioenschappen waarin hij al aan de bak was.

"Ik zou Mexico op één zetten, België op twee en Nederland op drie", openbaart Janssen als hem wordt gevraagd naar zijn ervaringen in verschillende competities. "In Nederland heb ik het idee dat een centrale verdediger alleen moet kunnen voetballen, dat is in België helemaal niet. Dan heb ik het natuurlijk vooral over het inspelen en opbouwen bij verdedigers in die drie competities."

Ook Toby Alderweireld merkte het verschil direct toen hij naar Atlético Madrid vertrok. De Antwerpenaar vertelde in gesprek met Janssen dat hij bepaalde dingen snel moest afleren. "Toen hij bij Atlético kwam, vertelde Diego Simeone hem meteen dat hij dat opbouwen moest afleren. Bij Ajax krijg je aangeleerd dat je van achteruit de aanvallen moet opbouwen, maar Simeone wilde dat hij dat zo snel mogelijk zou afleren."

Janssen kwam via een avontuur in Mexico weer op de radar bij het Nederlands elftal. Mede daarom koos hij voor een avontuur dichter bij huis in Antwerpen. Janssen is gedeeld topscorer in de Jupiler Pro League met zeven doelpunten in elf wedstrijden.