Union stunt opnieuw in Europa: Het was even stil in kleedkamer

Union stunt opnieuw in Europa: "Het was even stil in kleedkamer"

14-10-2022 13:29
6

Union zorgt voor vuurwerk in Europa. Tegen SC Braga kon het van 1-3 nog terugkomen naar 3-3. Bart Nieuwkoop was vooral trots op de veerkracht van het elftal. 

"Tegen Braga hebben we onze uitstekende mentaliteit opnieuw in de verf gezet. Elke keer als we een goal slikken, blijven we er vol voor gaan", zo vertelt Nieuwkoop bij Het Nieuwsblad"Ik denk dat die weerbaarheid echt in deze groep zit. Vorig jaar lieten we het ook al vaak zien en gelukkig hebben we dit jaar die lijn kunnen doortrekken. Er zit een grote drive in deze groep."

Nochtans zag het er heel slecht uit bij de 1-3 ruststand. "Ik moet eerlijk zeggen: er was wat teleurstelling in de kleedkamer. We hadden wat tijd nodig vooraleer er echt met elkaar gepraat werd, het was even stil. We kregen te makkelijk die 1-2 en 1-3 om de oren, en daardoor gaat het hoofd toch een klein beetje naar beneden. Nadien hebben we mekaar toch nog kunnen oppeppen en zijn we weer in deze groep beginnen geloven."

Door dat gelijkspel heeft Union nu een 10 op 12 in de Europa League. Het is al zeker van overwintering, maar kan in het allerslechtste scenario wel nog zakken naar de Conference League.