Van Crombruggen legt de vinger op de wonde: De afspraken zijn niet nageleefd

Van Crombruggen legt de vinger op de wonde: "De afspraken zijn niet nageleefd"

14-10-2022 08:45 Laatste update: 08:46
25

Hendrik Van Crombrugge ging donderdag met RSC Anderlecht met 2-1 onderuit tegen West Ham United. Na de wedstrijd analyseerde hij samen met Filip Joos de paars-witte nederlaag. Van Crombrugge legde de vinger op de wonde.

"Ben je het ermee eens dat het resultaat (2-1, red) mooier is dan de wedstrijd?" vroeg Filip Joos aan Van Crombrugge. "Ja", antwoorde de doelman. "Eenmaal dat we aan de middenlijn kwamen ontbrak het ons aan ideeën, aan power en aan verticaliteit. En aan kansen zijn we ook nauwelijks gekomen", analyseerde Van Crombrugge. "In vergelijking met de heenwedstrijd gaven we minder weg, maar we worden wel twee keer koud gepakt en dan wordt het moeilijk hier", zei de keeper aan Sporza.

Anderlecht kwam na 14 minuten op achterstand na een vrije trap van Said Benrahma. Joos zag dat er bij die stilstaande fase niet gesprongen werd door de muur. "De afspraken zijn niet nageleefd. Maar dat is een collectief falen. Van de keeper ook, maar ook de jongens in de muur stonden fout", zei Van Crombrugge. "Springen was het minimum", vond de doelman.