Anderlecht komt te laat op gang tegen West Ham en zakt naar derde plek

13-10-2022 22:55
68

RSC Anderlecht moest op bezoek bij West Ham United in Conference League. Paars-wit ging met 2-1 onderuit in Londen en doet een slechte zaak in de Conference League.

Anderlecht stond tijdens de rust al tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Eerst was het Benrahma die een vrije trap heerlijk voorbij Van Crombrugge schilderde en even later haalde Bowen de hamer boven. Daartegenover kon Anderlecht een paar keer dreigen, maar tot grote kansen kwam het niet.

Ook na de rust leek Anderlecht geen vuist te kunnen maken. West Ham kwam een paar keer dicht bij de 3-0, maar verzuimde het af te werken. In de slotfase kwam Anderlecht dan toch nog opzetten. Esposito zette een penalty om en paars-wit kreeg zo nog uitzicht op een gelijkspel.

Uiteindelijk bleef de eindstand bij 2-1 en door de nul op zes tegen West Ham zakt Anderlecht naar de derde plek in de groep. Silkeborg won met duidelijke 5-0 cijfers van FCSB en telt nu zes punten. Anderlecht staat derde en heeft vier punten. West Ham is de leider met twaalf punten en FCSB staat laatste met één puntje.