'Frenkie de Jong 'walgt' van situatie bij Barça, transfer niet uitgesloten'

'Frenkie de Jong 'walgt' van situatie bij Barça, transfer niet uitgesloten'

13-10-2022 23:45
11

Frenkie de Jong 'walgt' van zijn situatie bij FC Barcelona. Met dat nieuws pakt Diario Sport donderdagavond uit. Als er niets verandert, is een vertrek niet uitgesloten.

Barcelona stond deze zomer op het punt De Jong te verkopen aan Manchester United, maar de Oranje-international peinsde niet over een vertrek uit Camp Nou. Hij dacht een beslissende rol te kunnen spelen in het nieuwe project van Xavi, maar de realiteit is anders: in de belangrijke wedstrijden moet De Jong het doen met een reserverol.

Dat leidt langzamerheid tot ergernis bij De Jong, weet Sport. Hij voelt zich volgens het Spaanse medium niet op zijn gemak en wil vooral meer speeltijd in de grote wedstrijden. Als hij zondag voor El Clásico tegen Real Madrid ook niet aan de aftrap staat, wordt het 'écht vervelend'. Xavi kiest op het middenveld voor Sergio Busquets, Gavi en Pedri.

De Jong viel dinsdagavond ook in tijdens de Champions League-kraker tussen Barcelona en Internazionale (3-3). Opvallend genoeg ziet Xavi in De Jong geen één-op-één-vervanger van Busquets, klinkt het. Als de situatie zo blijft, is een vertrek niet uitgesloten. Al blijft De Jongs grote doel om te slagen in Barcelona. Bij het Manchester United van Erik ten Hag staat de deur nog steeds open.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie