Masterclass in efficiëntie van Djurgardens: pijnlijke nederlaag KAA Gent

13-10-2022 20:43
47

KAA Gent heeft geen revanche kunnen nemen op Djurgardens. Integendeel. Het ging in Zweden op zoek naar de winst, maar ging pijnlijk onderuit tegen de thuisploeg. Het werd 4-2.

Vorige week verloor KAA Gent in eigen huis nog van de Zweden, waardoor het op bezoek bij Djurgardens uit was op revanche. Zonder Sven Kums, die niet in de selectie zat. De Buffalo's begonnen echter bijzonder slordig aan de partij en zagen de thuisploeg al snel een goede kans bij elkaar voetballen.

Op het doelpunt was het uiteindelijk wachten tot halfweg de eerste helft. Holmberg kon vanuit het niets de Zweden dan toch op voorsprong brengen. Gent opnieuw op achtervolgen aangewezen. Het moest zich herpakken en wist dat op het half uur ook bijna te doen. Hjulsager had de gelijkmaker in de voeten. Zijn poging belandde op de deklat.

Gent probeerde pogingen te creëren, de doelpunten waren echter voor de Zweedse thuisploeg. Net voor rust maakte Wikheim er nog 2-0 van en even later werd het zelfs 3-0 via Banda. Een pijnlijke masterclass in efficiëntie voor de Buffalo's.

Een antwoord van Gent in de tweede helft? Niet dus. Na nog geen minuut voetballen stond het al 4-0 via Wikheim. Gent leek helemaal knock-out geslagen, maar kon op het uur dan toch nog een doelpunt scoren. Laurent Depoitre hield de eer van Gent toch nog recht met de 4-1.

Ook Cuypers kon twintig minuten voor tijd nog een doelpuntje meepikken. Toch was het kalf al verdronken en was de zege binnen voor Djurgardens. Het wist de partij makkelijk uit te spelen, al kreeg Depoitre in het slot nog een grote kans op de 4-3. Dat doelpunt viel echter niet, waardoor het 4-2 bleef.