Hij kon elders meer verdienen, maar keuze voor KAA Gent lag vast

"Hij kon elders meer verdienen, maar keuze voor KAA Gent lag vast"

13-10-2022 13:16
6

KAA Gent speelt donderdagavond tegen Djurgardens IF. Het rekent voor de goals op Hugo Cuypers. De zomertransfer is in een mum van tijd uitgegroeid tot een belangrijke pion. 

Zijn zaakwaarnemer Peter Verplancke had niets anders verwacht. "Hugo laat niets aan het toeval over. Als hij met vrienden naar een Champions League-match gaat kijken, trekt hij tijdens de rust al huiswaarts om genoeg nachtrust te hebben. Het gebeurt regelmatig dat als ik hem 's ochtends om 8 uur bel, dat hij dan al een fitnesssessie achter de rug heeft", zo vertelt Verplancke bij Het Laatste Nieuws. 

Cuypers past in die zin goed bij zijn coach. "Hugo kon meer verdienen bij andere clubs, maar zijn keuze voor AA Gent lag snel vast. De rol van Vanhaezebrouck was daarin belangrijk. Hij maakte duidelijk dat hij Hugo écht wilde. In een gesprek bleek hij hem ook enorm goed te kennen. Uit het hoofd somde hij zo bepaalde fases op. Dat maakte indruk. Hugo had een erg goed gevoel bij Gent."

Over zijn statistieken kan KAA Gent alvast tevreden zijn. Cuypers speelde inmiddels dertien wedstrijden voor KAA Gent, waarin hij zeven doelpunten kon scoren.