Record voor Salah (Liverpool) na snelste hattrick ooit in de Champions League

13-10-2022 08:45

Aan de rust stond het nog 1-1 tussen Rangers FC en Liverpool, maar uiteindelijk verpulverden The Reds de Schotten met 1-7. Die cijfers kwamen er vooral onder impuls van Mohamed Salah. De Egyptische sterspeler scoorde namelijk een hattrick in 6 minuten en 12 seconden. De snelste ooit in de Champions League.

Salah startte op Ibrox niet in de basis voor Liverpool. De aanvaller kwam in minuut 68, bij een 1-3 voorsprong voor LFC, binnen de lijnen. Zeven minuten na zijn invalbeurt wist Salah al zijn eerste van de avond te maken. Daarna is het in zes minuten nog twee keer raak. Salah mag daarbij wel teamgenoot Diogo Jota bedanken. De Portugees gaf de assist bij twee van de drie goals.

Naast de klinkende 1-7-zege, gaat ook de Egyptenaar de geschiedenisboeken in. Liverpool staat in de Premier League pas op plaats tien, maar in de CL is het wel op stoom. Salah en co staan tweede in Groep A met negen punten. Dat zijn er drie minder dan SSC Napoli dat er twaalf heeft. Ajax is derde met drie punten en Rangers heeft 0 op 12.