Verheyen werpt ook bloemetje naar Buchanan: Dat was een fenomenale prestatie

Verheyen werpt ook bloemetje naar Buchanan: "Dat was een fenomenale prestatie"

13-10-2022 07:15
13

Ex-Club Brugge-speler en analist Gert Verheyen mocht het live mee maken: Club Brugge dat voor het eerst in haar clubgeschiedenis een plek behaald bij de laatste 16 in de Champions League. Na de 0-0 tegen Atlético Madrid wijst iedereen vooral naar Simon Mignolet als uitblinker, maar Verheyen wierp ook een bloemetje naar Tajon Buchanan

Tegen Bayer Leverkusen en FC Porto moest Buchanan verstek geven door een spierblessure, maar in het tweeluik tegen Atletico stond de Canadese flankspeler wel twee keer aan de aftrap. In de wedstrijd van woensdag blonk hij uit volgens Verheyen. "Oké, Mignolet was de absolute uitblinker. Maar wat de Canadees vandaag deed, was ook zeer lovenswaardig", zo citeerde Sporza de analist.

"Buchanan fungeerde vandaag in balverlies als pure linksachter. Dat is niet zijn natuurlijke positie, maar hij deed dat met veel overgave", zei Verheyen. "Daarenboven slaagde hij er ook nog eens in om af en toe uit te breken langs zijn lijn. Ook dat was een fenomenale prestatie", zo loofde Verheyen de 23-jarige Canadees.