Stellen elke week vast dat de Belgische competitie onder Mignolets niveau ligt

"Stellen elke week vast dat de Belgische competitie onder Mignolets niveau ligt"

13-10-2022 08:30 Laatste update: 12:07
60

Simon Mignolet, die naam gaat volop over de tongen bij voetballiefhebbers die Atlético Madrid - Club Brugge zagen. De doelman van Club Brugge speelde een hoofdrol in de 0-0 tegen Atlético en hield zo voor de vierde keer op rij de nul in het kampioenenbal. Ook analist Gert Verheyen kwam met complimenten voor Mignolet.

Net als iedereen met ogen zag Verheyen Simon Mignolet uitblinken bij Blauw-Zwart. "Hij heeft zijn team in de belangrijkste momenten opnieuw rechtgehouden. Zijn verdienste in deze campagne is dan ook zeer groot", stelde Verheyen. "Of hij vandaag nog een niveautje hoger haalde dan anders? Neen. Dit is gewoon zijn niveau. Eigenlijk moeten we elk weekend vaststellen dat de Belgische competitie onder zijn niveau ligt."

Volgens Verheyen was het binnenhalen van Mignolet in de in de zomer van 2019 cruciaal. "Het moment dat hij naar Club Brugge gehaald is, was dan ook een kantelmoment voor de club", zo citeerde Sporza Verheyen. "Hij heeft ondertussen niet één keer zijn investering terugbetaald, maar al een keer of vijf."