Liverpool walst over Rangers, dus België loopt weer in op Schotland

12-10-2022 23:02
5

Liverpool heeft België woensdagavond een dienst bewezen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won met 1-7 van Rangers FC, waardoor ons land op de UEFA-ranking weer wat meer nadert op Schotland. Tottenham Hotspur kon door een overwinning de koppositie in Groep D overnemen van Sporting Portugal.

Rangers FC - Liverpool: 1-7
Liverpool begon met een gewijzigde opstelling aan de lastige uitwedstrijd op Ibrox. Virgil van Dijk startte met Ibrahim Konaté centraal achterin. Ook was er plek voor Fabio Carvalho, Roberto Firmino en Joe Gomez. Giovanni van Bronckhorst veranderde weinig aan de opstelling van de thuisploeg. In de zeventiende minuut waren het wel de Schotten die op voorsprong kwamen. Scott Arfield kreeg de bal op de rand van de zestien meter en vuurde de bal achter doelman Alisson Becker. Na zeven minuten was de voorsprong van de Schotten alweer voorbij door een doelpunt van Firmino. De Braziliaan kopte een corner van Kostas Tsimikas binnen.

Na rust liet Liverpool zien dat er maar een ploeg recht had op de overwinning woensdagavond. In de 55e minuut was het wederom uitblinker Firmino die uit een voorzet van Gomez de 2-1 binnentikte. Elf minuten later is het de andere spits Darwin Núñez die de wedstrijd in het slot mag gooien. Firmino was niet zelfzuchtig en gunde de Uruguayaan de goal. Invaller Mohamed Salah mocht in de slotfase ook nog zijn stempel op de wedstrijd drukken. De Egyptenaar zette een razend knappe prestatie neer door in de 75e, tachtigste en 81e minuut een doelpunt te maken, waardoor de aanvaller binnen zes minuten een loepzuivere hattrick op zijn naam kon schrijven. Salah maakte met deze drieklapper de snelste hattrick ooit in de Champions League. Harvey Elliot nam de laatste treffer voor zijn rekening en bepaalde de eindstand op 1-7.

Gescoord werd er niet meer in Schotland, waardoor Liverpool steviger op de tweede plek komt in Groep A van de Champions League. Door de overwinning van de Engelse ploeg blijft Schotland opnieuw achter zonder puntengewin. Celtic verloor al op dinsdag. Door het gelijkspel van Club Brugge tegen Atlético Madrid loopt ons land dus weer een beetje meer in op Schotland.

Tottenham Hotspur - Eintracht Frankfurt: 3-2
Bij de thuisploeg kon Antonio Conte beschikken over het superduo Harry Kane en Heung Min Son. De twee werden in de aanval geflankeerd door Richarlison. De thuisploeg kwam ondanks de sterke formatie wel snel op achterstand. Daichi Kamada kon profiteren van een fout van Eric Dier en via Sebastian Rode was het de Japanner die de bal terug kreeg en de openingstreffer kon maken.

Daarna was het Tottenham dat gas begon te geven. Zes minuten na de openingsgoal kwam Son met de gelijkmaker op aangeven van zijn collega Kane. De Engelsman mocht acht minuten later via een penalty aantekenen voor de voorsprong. En 36 minuten later was het weer Son die de ruststand op 3-1 wegzette. Na rust kreeg de Braziliaanse verdediger Tuta nog een gele kaart in de 57e minuut en 3 minuten later kreeg de mandekker zijn tweede gele kaart en kon hij gaan douchen. Faride Alidou deed nog iets terug voor Frankfurt, maar de voorsprong van Tottenham Hotspur bleef stand houden. Hierdoor kunnen ze de koppositie in Groep D van de Champions League overnemen van Sporting Portugal.

Sporting Portugal - Olympique Marseille: 0-2
Voor de Portugezen was het een ongelukkige avond in eigen huis. Ricardo Esgaio kreeg na zestien minuten spelen zijn eerste gele kaart en drie minuten daarna kreeg de Portugees zijn tweede na een overtreding in de zestien meter. Matteo Guendouzi pakte het cadeautje uit en schoot zijn ploeg op 1-0. Alexis Sanchez scoorde in de dertigste minuut de tweede en laatste treffer van de wedstrijd. Sporting Portugal eindigde de wedstrijd met negen na nog een rode kaart voor Pedro Gonçalves.