Zware kritiek op Vlap (ex-Anderlecht): Hij brengt gewoon te weinig

Zware kritiek op Vlap (ex-Anderlecht): "Hij brengt gewoon te weinig"

13-10-2022 19:17
5

Na een succesvolle uitleenbeurt aan FC Twente vertrok Michel Vlap definitief bij RSC Anderlecht en ging hij aan de slag bij de Nederlandse club. De middenvelder heeft het daar echter ook moeilijk om zich helemaal door te zetten.

Vlap is dan wel een basispion bij Twente, helemaal overtuigen kon hij nog niet. Volgens Twente-watcher Leon ten Voorde moet Vlap zich ook stilaan zorgen gaan maken over zijn basisplek. "Hoeveel krediet heeft hij nog", vraagt hij zich af.

"Het zal ook een vraag zijn die Ron Jans zich zal stellen in aanloop naar FC Groningen", gaat Ten Voorde verder in de podcast De Ballen Verstand van de Tubantia. "FC Twente heeft echt de nek uitgestoken door twee miljoen voor hem te betalen. Ze hadden écht het vertrouwen dat hij meer zou gaan leveren."

Vlap kon voorlopig ook nog geen al te beste statistieken voorleggen bij Twente. Met twee doelpunten en twee assists in elf partijen. "Dat kan gewoon niet voor een 'nummer 10' van FC Twente. Hij is overijverig en van goede wil, maar het is te weinig op dit moment. Ik denk wel dat de technische staf na gaat denken over een alternatief, want hij brengt gewoon te weinig", besluit Ten Voorde.

De nu 25-jarige Vlap werd afgelopen zomer definitief overgenomen door FC Twente. Het betaalde twee miljoen voor de middenvelder aan Anderlecht, dat in 2019 zelf nog zo'n zeven miljoen euro betaalde voor Vlap.