Gent kan moed tappen uit nederlaag Djurgardens: Was niet onze beste prestatie

Gent kan moed tappen uit nederlaag Djurgardens: "Was niet onze beste prestatie"

12-10-2022 15:03
4

KAA Gent ging vorige week onderuit met 0-1 tegen Djurgardens IF, maar krijgt zeven dagen later al de kans om die vlek weg te poetsen. Als De Buffalo's er in Zweden wél in slagen om de drie punten te pakken, ziet het er zeer goed uit met het oog op de volgende ronde. Een mogelijke opsteker is alvast dat Djurgardens afgelopen weekend een zware klap kreeg, geeft ook haar trainer toe.

Djurgardens strijdt in de Zweedse Allsvenskan volop mee om de landstitel, maar deed zondag een bijzonder slechte zaak. Voor aanvang van het topduel met Häcken stonden beide titelkandidaten op gelijke hoogte. Een 0-1-nederlaag heeft Djurgardens nu echter drie punten achterop geplaatst. "We zijn nog niet uitgeteld in de titelstrijd, maar de partij van zondag was niet onze beste prestatie", geeft trainer Thomas Lagerlöf toe op zijn persconferentie.

Vooral voor de pauze gaf Djurgardens niet thuis tegen Häcken. Dat zou Gent moed moeten geven. Lagerlöf geeft wel aan dat de Conference League nog steeds "een prioriteit blijft" voor zijn elftal. Aan grote uitspraken waagt hij zich niet. "Laat ons afwachten, Gent is wellicht het beste team dat we dit seizoen al hebben ontmoet. Maar we mogen onszelf niet onderschatten", hoopt hij zijn troepen vertrouwen te geven.

Tot slot heeft Lagerlöf nog een waarschuwing in petto voor Hein Vanhaezebrouck. "We weten niet zeker hoe Gent het zal aanpakken, maar we hebben onze bronnen. Ik ga ook niet alles prijsgeven, hoor", lacht hij.