OFFICIEEL: Ontslag voor duo na transfers van onder meer Dennis en Mangala

OFFICIEEL: Ontslag voor duo na transfers van onder meer Dennis en Mangala

12-10-2022 13:35
4

Nottingham Forest heeft zowel het hoofd scouting als het hoofd werving en selectie ontslagen. Andy Scout en George Syrianos, de personen in kwestie, waren verantwoordelijk voor de opzienbarande transferzomer van de nummer voorlaatst van de Premier League.

Forest trok afgelopen transferperiode liefst 22 nieuwe spelers aan. In totaal kostte het de ambitieuze Premier League-club zo’n 165 miljoen euro. Dat bedrag is vooralsnog niet terug te zien in de resultaten. De promovendus won pas één keer en staat negentiende op de ranglijst met alleen nog Leicester City onder zich.

De duurste aankoop van afgelopen zomer was Morgan Gibbs-White. Voor de middenvelder werd 29,5 miljoen euro betaald. Verder haalde de club ook onder meer Emmanuel Dennis, Orel Mangala en Taiwo Awoniyi in huis. 

Het ontslag van het tweetal volgt slechts een week na de komst van Filippo Giraldi, de nieuwe sportief-directeur. De BBC weet te melden dat Giraldi en eigenaar Evangelos Marinakis verantwoordelijk zijn voor het ontslag van de transferchefs. Komende zondag kan de ploeg van trainer Steve Cooper opnieuw aan de bak. Dan staat het uitduel met Wolverhampton Wanderers op het programma.