Vermoedelijke elf: Jutgla keert terug en geen Carrasco bij Atletico Madrid

Vermoedelijke elf: Jutgla keert terug en geen Carrasco bij Atletico Madrid

12-10-2022 12:35
1

Woensdag neemt Club Brugge het in de Champions League op tegen Atlético Madrid. Voor beide clubs een belangrijke wedstrijd. Met wie starten Carl Hoefkens en Diego Simeone? VoetbalPrimeur.be blikt vooruit.

Tegen Westerlo koos Hoefkens voor een driemansdefensie, maar in Jan Breydel tegen Atletico stonden er vier verdedigers aan de aftrap. Ook in Madrid lijken Bjorn Meijer, Abakar Sylla, Brandon Mechele en Denis Odoi te kunnen rekenen op een basisplaats. Een 3-5-2-opstelling kan dus de startformatie worden van Blauw-Zwart tegen Atletico. Daarbij zou Meijer, net als tegen Westerlo, deel uitmaken van het middenveld.

Wie zal dan de rechterwingback-positie bekleden? Tajon Buchanan, Clinton Mata en Andreas Skov Olsen komen in aanmerking. In de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Westerlo stond Skov Olsen uiterst rechts op het middenveld. In de thuiswedstrijd tegen Atletico was het Buchanan, die daar speelde. Mata is dan weer terug na een enkelblessure en kan dus zijn eerste minuten maken in de CL dit seizoen. Voor de extra aanvallende impulsen verwachten we Skov Olsen die dit seizoen in twee matchen in het kampioenenbal tot een goal en een assist kwam.

Naast Meijer kan Hoefkens op het Brugse middenveld beroep doen op Hans Vanaken, Casper Nielsen en Raphael Onyedika. Voorin zien we Ferran Jutgla terugkeren nadat hij rust kreeg afgelopen weekend. Roman Yaremchuk lijkt na zijn wedstrijd tegen Westerlo geen spitsenduo te zullen vormen met Jutgla tegen de Madrilenen. Noa Lang of Kamal Sowah zal postvatten naast Jutgla. Aangezien Sowah over meer matchritme beschikt dan Lang lijkt de Ghanees te zullen starten. Lang kwam dit seizoen nog niet aan de bak in de Champions League.

En wat bij Atlético Madrid? In tegenstelling tot de heenwedstrijd lijkt Yannick Carrasco niet te starten bij de Rojiblancos. Afgelopen weekend werd de Rode Duivel na 65 minuten gewisseld tegen Girona en dat kan hem wel eens zijn basisplaats kosten tegen Club Brugge. Axel Witsel lijkt wel opnieuw te starten tegen Club Brugge. Voorin lijkt er een trio met Antoine Griezmann, Alvaro Morata als Angel Correa te komen. 

Opstelling Club Brugge: Mignolet - Sylla, Mechele, Odoi - Meijer, Vanaken, Onyedika, Nielsen, Skov Olsen - Jutgla, Sowah

Opstelling Atletico Madrid: Oblak - Saul, Gimenez, Savic, Molina - Koke, Witsel - Griezmann, Morata, Correa