Doku (ex-Anderlecht) niet mee naar het WK? Martinez wil hem er doodgraag bij

Doku (ex-Anderlecht) niet mee naar het WK? "Martinez wil hem er doodgraag bij"

12-10-2022 11:25
28

Ex-Anderlecht-speler Jeremy Doku gaat door een moeilijke periode. Bij zijn club Rennes heeft hij een bijrol. In voetbalpodcast 90 Minutes nam men de situatie van Doku onder de loep.

“Amper 151 minuten dit seizoen”, analyseerde Aster Nzeyimana de speelminuten van Doku bij Rennes. "Dat kost hem zijn WK", zei Sam Kerkhofs over een mogelijke selectie voor het WK in Qatar. Filip Joos ging daarmee akkoord, maar sloot een selectie niet uit. “Al denk ik dat Martinez hem er doodgraag bij wil. Ik denk dat hij er bij zal zitten”, zei Joos.

“We maken hem ook te groot door die match tegen Italië." Daarmee verwees Joos naar de kwartfinale van het afgelopen EK toen Doku in de tweede helft tegen Italië uitblonk. "Hij heeft een uniek profiel en ik zou hem ook meenemen als hij fit is. Hij heeft een versnelling die zeer belangrijk is in een tornooi", zei de commentator. "Maar hij zal anders moeten gaan spelen of spieren kweken."

"Ik heb medelijden met die jongen", nam Joos de 20-jarige aanvaller in bescherming. “Mentaal moet dat vreselijk moeilijk zijn voor die jongen”, voegde Nzeyimana eraan toe. “Hij is zat op de allerhoogste wolk door dat WK en sindsdien nauwelijks nog gespeeld voor België en Rennes.”