Vanaken over revelatie Jutgla: Zijn mentaliteit is perfect

Vanaken over revelatie Jutgla: "Zijn mentaliteit is perfect"

12-10-2022 11:00
9

Ferran Jutgla is dit seizoen een van de sterkhouders van Club Brugge. Hans Vanaken liet zich uit over de 23-jarige Spanjaard die afgelopen zomer zijn nieuwe ploegmaat werd bij Blauw-Zwart.

In een interview met Sporza werd aan Vanaken gevraagd of Jutgla de beste spits is die hij ooit meemaakte bij Club Brugge. "We hebben hier een aantal goeie aanvallers gehad", begon Vanaken. "Ik vergelijk Ferran een beetje met Abdoulay Diaby." Volgens Vanaken is Jutgla, net als Diaby, een heel vervelende spits om tegen te spelen. "Hij kan goed meespelen met ons door in de bal te komen, maar dreigt ook door diep te gaan. Daarnaast staat hij stevig op zijn benen."

De 22-voudig Rode Duivel voegde eraan toe dat de statistieken van Jutgla voor zich spreken. In alle competities kwam Jutgla al tot acht goals en vijf assists in veertien matchen. Daar heeft Vanaken een verklaring voor: "Ferran is ook een harde werker."

Tot slot loofde Vanaken de mentaliteit van Jutgla. "Evengoed had hij kunnen denken: "Ik kom van Barcelona en zal hier wel op het gemak meedraaien." Maar zijn mentaliteit is perfect. Hij wil steeds bijleren en is enorm fel bezig met zich te informeren over tegenstanders."