'Transferclausule van Haaland (22) treedt in 2024 in werking bij Manchester City'

'Transferclausule van Haaland (22) treedt in 2024 in werking bij Manchester City'

12-10-2022 09:20
3

Pep Guardiola ontkende het, maar Erling Haaland zou toch een transferclausule in zijn contract hebben bij Manchester City. Het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic spreekt van een prijskaartje van tweehonderd miljoen euro voor de Noor.

De clausule zou volgens The Athletic wel pas in de zomer van 2024 in werking treden. Nog een belangrijk addertje onder het gras: het bedrag dat op tafel moet worden gelegd voor de Noorse superspits zal elk jaar afnemen. Daarmee mogen geïnteresseerde clubs zeker blijven hopen om Haaland ooit binnen te halen. De clausule is wel alleen geldig voor clubs buiten Engeland. 

Haaland verruilde Borussia Dortmund afgelopen zomer voor ongeveer zestig miljoen euro. De doelpuntenmachine is uit de startblokken geschoten bij de Premier League-kampioen met twintig goals en drie assists in dertien wedstrijden. Toch doet nu al het gerucht de ronde dat hij in de toekomst weleens de overstap naar Real Madrid zou kunnen maken.

City-trainer Guardiola besloot zelfs op de geruchten te reageren. "Ze kloppen niet. Hij heeft geen vertrekclausule in zijn contract. Niet alleen voor een vertrek naar Real Madrid, voor geen enkel team. Dat is alles wat ik erover kan zeggen." De Catalaan wordt dus tegengesproken door The Athletic.