Nu al onrust in Napels: Ajax-fans krijgen het aan de stok met Napoli-fans

Nu al onrust in Napels: Ajax-fans krijgen het aan de stok met Napoli-fans

12-10-2022 08:55
6

Vanavond neemt Ajax het in Napels op tegen SSC Napoli. Supporters van Ajax en Napoli kregen het in de nacht van dinsdag op woensdag met elkaar aan de stok. Dat melden Italiaanse media. Zo brak er onder andere in het stadscentrum, in de Via Medina, een gevecht uit. Het zou er geweldadig aan toe gegaan zijn, maar er vielen geen ernstig gewonden.

Onder meer Il Mattino meldt dat Ajax-fans op het terras zaten van een pizzeria, toen ze werden belaagd door ongeveer twintig Italiaanse hooligans. De Napoli-fans waren gewapend met helmen en knuppels. De Amsterdamse supporters reageerden door met glazen te gooien. De onrust was ook te zien op andere plekken in de stad was het onrustig. Ajax-supporters zouden achtervolgd worden en er braken meerdere gevechten uit. In de Napolitaanse haven stonden zo'n veertig Ajax-fans tegenover een groep Napoli-fans.

Dinsdag kwam al naar buiten dat een Ajax-fan was neergestoken. Vandaag gaat om 18.45 uur de bal aan het rollen tussen Napoli en Ajax. Napoli heeft 9 op 9, Ajax telt drie punten uit drie wedstrijden.