Juventus-president neemt het op voor Allegri: 'Ik schaam me dood'

Juventus-president neemt het op voor Allegri: 'Ik schaam me dood'

11-10-2022 23:16
1

Andrea Agnelli, de president van Juventus, is diep teleurgesteld over de huidige vorm van zijn team. Volgens de Italiaanse bestuurder is het een schande voor de club wat het eerste elftal presteert. Desondanks blijft hij vertrouwen houden in de trainer Massimiliano Allegri.

"Ik schaam me dood voor wat onze club op dit moment laat zien", vertelt Agnelli aan Sky Sport Italia na de verloren wedstrijd tegen Maccabi Haifa (2-0). "In dit soort situaties gaat het niet om één persoon. Ik ben enorm boos, maar ik weet ook dat je met elf spelers een wedstrijd speelt. Je wint en verliest met zijn allen. Het is een probleem wat de hele groep zich moet aanrekenen. We bieden onze excuses aan de fans aan, want die lopen op dit moment met nog meer schaamte rond."

Door het feit dat Agnelli het een groeps kwestie vindt, denkt hij ook nog niet aan het ontslaan van trainer Allegri. De oefenmeester zal ondanks de reeks slechte resultaten, gewoon op zijn post blijven zitten. "Allegri is onze coach en hij zal de trainer van Juventus blijven. Het kan niet de fout zijn van de coach dat wij letterlijk elk duel verliezen op het middenveld."

Aan het einde van het jaar wil Agnelli pas kijken naar de situatie omtrent Allegri. "Evalueren doen we altijd pas aan het einde bij onze club. Het is een groep van tachtig tot negentig mensen en we moeten onze mentaliteit terugvinden. Alleen daardoor kan ons team hun kwaliteiten weer tonen."