Sevilla, Valencia en Villarreal reageren na lelijke teksten van bondsvoorzitter

Sevilla, Valencia en Villarreal reageren na lelijke teksten van bondsvoorzitter

11-10-2022 17:00
1

Sevilla, Valencia CF en Villarreal CF zijn samengekomen om de woorden van Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, te bespreken. El Confidencial lekte dinsdagochtend berichten, die Rubiales schreef over de drie clubs. De drie clubs keuren de uitspraken ten zeerste af.

Rubiales ligt onder vuur nadat uit gelekte berichten blijkt dat hij denigrerende opmerkingen heeft gemaakt over Sevilla, Villarreal en Valencia. Over Sevilla zei hij tegen een familielid dat dat het team is waar hij het minst mee heeft. Daarna deelde hij een volgorde van clubs in Spanje waaraan hij zich het meest stoort. 'Die is als volgt: Villarreal, Sevilla en Valencia', reageerde hij.

Rubiales vroeg de persoon met wie hij chatte ook wat hij van de voorzitter van Sevilla, Jose Castro, vond. Het familielid antwoordde door te zeggen dat hij hem een 'clown' vond, waarop Rubiales lachte.

De clubs hebben inmiddels een statement naar buiten gebracht. 'De gesprekken, waarin hij met zoveel minachting, vijandigheid en arrogantie jegens de drie clubs spreekt, zijn onaanvaardbaar afkomstig van een persoon die een dergelijke verantwoordelijke positie bekleedt en die de belangen van alle clubs in het Spaanse voetbal in gelijke mate moet beschermen.'

Vorige maand werd door de Spaanse krant El Mundo gemeld dat Rubiales wordt beschuldigd van het organiseren van privéfeesten waarbij hij 'acht tot tien jonge meisjes zou hebben uitgenodigd'. Ook zou hij met FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué om tafel hebben gezeten om op duistere wijze meer geld te verdienen aan de Spaanse Supercup.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie