OFFICIEEL: 'Vergeten Belg' Azzaoui keert na blessureleed terug naar Heracles

OFFICIEEL: 'Vergeten Belg' Azzaoui keert na blessureleed terug naar Heracles

11-10-2022 16:31

Ismail Azzaoui is een nieuwe verbintenis bij Heracles Almelo aangegaan. Onze 24-jarige landgenoot tekent een contract tot na dit seizoen, met een optie voor nog twee seizoenen.

Azzaoui liep eind vorig jaar een zware knieblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie voor Heracles. In de zomer liep zijn contract af en was hij transfervrij. Nu het eind van zijn herstel in zicht is, heeft hij de kans gekregen om een nieuw contract te tekenen.

Azzaoui, die met rugnummer zeven gaat spelen, is blij met hoe het gelopen is. "Ik vind het fantastisch om weer terug te zijn", zegt hij op de clubsite. "Ik heb altijd contact gehouden met de club en met een aantal mensen. Ik ben dus ook betrokken gebleven, en zij bij mij. Daarom is het mooi dat ik na het eerste gedeelte van mijn revalidatie weer bij Heracles kan aansluiten om verder te werken aan mijn herstel. Ik voel me goed en hoop weer langzaam maar zeker aan te sluiten bij de groep om vervolgens dit seizoen nog belangrijk te worden."

Ook technisch directeur Nico-Jan Hoogma is content met de terugkeer van de Belgische Marokkaan. "We zijn heel blij dat Ismail terug is. Hij is een speler met heel veel kwaliteit en we hopen dat hij die kwaliteiten hier weer kan laten zien. We geven hem uiteraard de tijd om weer op niveau te komen en we zijn ervan overtuigd dat hij op den duur weer van grote waarde gaat zijn voor de club."  

De aanvaller kende nog maar weinig succes in zijn carrière. Hij vertrok op jonge leeftijd al vroeg bij RSC Anderlecht en kwam in het buitenland ui voor Tottenham en VFL Wolfsburg. Azzaoui werd een bijzonder grote toekomst voorspeld, maar wist door zware blessures nooit helemaal door te breken.