Ondanks de kritiek: De Ketelaere kent goeie start bij AC Milan

Ondanks de kritiek: "De Ketelaere kent goeie start bij AC Milan"

11-10-2022 12:00
11

Charles De Ketelaere maakte in de zomer een toptransfer naar AC Milan, maar blinkt daar nog niet uit. Toch gelooft Gilles Mbiye-Beya rotsvast in de Rode Duivel. De podcaster en tafelgast van Extra Time vindt de kritiek overdreven. 

"Toch kent De Ketelaere een heel goeie start bij Milan", geeft Mbiye-Beya aan bij Het Nieuwsblad. "De Ketelaere heeft het probleem dat er ontzettend hoge verwachtingen voor hem zijn geschept. Zijn overgang heeft lang aangesleept, er is die hoge transfersom en op zijn eerste persconferentie werd hij zelfs vergeleken met een legende als Kaka. Dan moet je al abnormaal goed presteren om niet teleur te stellen."

De fans verwachten kennelijk meer van De Ketelaere. "Oké, De Ketelaere heeft een paar kansen laten liggen, maar hij is ook de speler die de meeste kansen creëert in de hele Serie A (1,65 per 90 minuten, red.) Dat die kansen niet altijd goed afgewerkt worden, daar kan hij natuurlijk zelf weinig aan doen. Zijn start was echt veel beter dan de cijfers doen vermoeden."

De Ketelaere is momenteel enkele weken out. Hij sukkelt namelijk met een spierblessure.