'Ongemak bij Barça: Laporta zet kwaad bloed bij spelers'

'Ongemak bij Barça: Laporta zet kwaad bloed bij spelers'

11-10-2022 10:43
5

Joan Laporta heeft kwaad bloed gezet in de kleedkamer van FC Barcelona, meldt het Spaanse radiostation Cadena COPE. De aanvoerders én Frenkie de Jong voelen zich gezocht door de clubpresident.

Laporta beklaagde zich intern over het feit dat Jules Koundé lang moest wachten op zijn inschrijving om wedstrijden te kunnen spelen in La Liga. Als een aantal spelers hadden ingestemd met een salarisverlaging, was het allemaal veel sneller gegaan, aldus de Barça-president.

De uitspraken van Laporta zorgen voor 'ongemak in de kleedkamer', klinkt het. Sommige spelers zijn verrast, ook door de timing: Barcelona staat aan de vooravond van een cruciale week met een Champions League-wedstrijd tegen Internazionale (woensdag) en El Clásico tegen Real Madrid (zondag).

Onder meer De Jong zou zich aangesproken voelen, omdat hij tijdens de transferperiode altijd heeft geweigerd om rond de tafel te gaan met het Barça-bestuur. Daar verschillende meningen overigens over. Eind september meldden Spaanse media dat de Oranje-international toch bereid is mee te denken over een salarisreductie.

Een ledenvergadering in Camp Nou bood uiteindelijk uitkomst voor Barcelona en Koundé: een aantal socios besloot tien miljoen euro bij elkaar te leggen, zodat de Franse verdediger, voor 50 miljoen euro overgenomen van Sevilla, ingeschreven kon worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie