Bonucci of Koeman hadden geweldige lange bal: Maar Toby is toch niveau hoger

Bonucci of Koeman hadden geweldige lange bal: "Maar Toby is toch niveau hoger"

10-10-2022 23:30
12

Royal Antwerp FC blijft op haar troon zitten in de Jupiler Pro League. Vrijdagavond al klopte de trotse leider Sint-Truiden met 2-0, onder meer dankzij een vroeg doelpunt van Pieter Gerkens. Die mocht Toby Aldwerweireld echter bedanken voor zijn majestueuze assist. Ook het panel van Extra Time is danig onder de indruk.

Alderweireld verraste de achterhoede van STVV al vroeg met een haarfijne lange bal over zo'n vijftig meter. Hoewel de aanname en afwerking van Gerkens er zeker ook mochten zijn, kreeg de mandekker de meeste bloemetjes naar zich toegeworpen. Terecht, oordeelt analist Wim De Coninck. "Alderweireld staat op wanneer het nodig is", klonk het aan de tafel van Extra Time.

Filip Joos ging wat dieper in op de fase. "Het straffe is dat hij vier keer scant. Dat vind ik super. Bij Alderweireld moet je als tegenstander echt naar zijn ogen kijken", deelt hij een gratis tip uit. Ook op speeldag één trapte Alderweireld overigens al een assist van achteruit, toen voor Michael Frey op het veld van KV Mechelen. "Al was die bal achter de verdediging laten vallen net iets makkelijker dan die tegen STVV. Maar ook dat was een geweldige bal", vergelijkt Joos.

Tot slot lanceerde presentator Aster Nzeyimana een vragenrondje: welke (oud-)voetballer beschikt(e) eigenlijk over een preciezere lange pass dan Alderweireld? Namen van grootheden als Leonardo Bonucci of Ronald Koeman duiken op, maar volgens Nzeyimana zelf moet de Rode Duivel niet voor hen onderdoen, wel integendeel. "Toby is toch nog een niveau hoger, heb ik de indruk", stelt hij.