Barrett krijgt terecht clementie, volgens De Bleeckere: Geen zware overtreding

Barrett krijgt terecht clementie, volgens De Bleeckere: "Geen zware overtreding"

10-10-2022 22:46

De Waalse kraker tussen Sporting Charleroi en Standard Luik leverde een zege voor het bezoek uit Luik op, maar viel evenzeer op door liefst drie rode kaarten. Philip Zinckernagel ontving dubbel geel, terwijl Adem Zorgane (Charleroi) en Jacob Barrett Laursen (Standard) een rechtstreekse uitsluiting te verwerken kregen. Bij die laatste was echter onterecht, argumenteert het Referee Department.

Bij monde van Frank De Bleeckere legt het scheidsrechtersorgaan uit waarom Nathan Verboomen aan Barrett Laursen eigenlijk slechts geel had moeten geven. Volgens de grote baas gaat het om een "contact met impact met de armen voorwaarts", maar niet om een "zware overtreding". Voor dat soort fouten volstaat een gele prent. Het Referee Department verwachtte dan ook dat de VAR Verboomen tot de orde zou geroepen hebben.

In het geval van Zorgane was de uitsluiting overigens wél terecht, klinkt het. De middenvelder van Charleroi ging na balverlies te driest door op het onderbeen van zijn tegenstander en bracht zo de fysieke integriteit in gevaar. Het Bondsparket deed inmiddels overigens al een voorstel voor beide spelers: bij Barrett Laursen was 'de uitsluiting voldoende', terwijl Zorgane een voorstel voor twee speeldagen effectieve schorsing kreeg, met nog eentje voorwaardelijk erbovenop. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s