Haaland verbreekt ook naast het veld record: 'Shirts vliegen de deur uit'

Haaland verbreekt ook naast het veld record: 'Shirts vliegen de deur uit'

10-10-2022 18:40
0

Erling Haaland kent niet alleen binnen de lijnen geweldige statistieken, ook buiten het veld is hij van grote waarde voor Manchester City. Zijn shirtjes gaan als warme broodjes over de toonbank.

Dat meldt Relevo. De statistieken zijn indrukwekkend: Manchester City heeft in de maanden juli en augustus hetzelfde aantal shirts verkocht dan in het gehele vorige seizoen in de officiële clubwinkels. De shirtjes van Haaland zijn op dit moment zelfs niet meer op voorraad.

De verkoop heeft alle verwachtingen overtroffen. Hoewel het thuistenue van Manchester City volgens de fans veel aantrekkelijker is dan vorig seizoen, is dit geen toeval. De impact van de transfer van Haaland is buitengewoon groot, galmt het in de club. Ook in Noorwegen wordt overigens volop geprofiteerd van Haaland's overstap naar de Engelse grootmacht. Dit jaar is er 219 procent meer Manchester City-merchandise verkocht dan vorig jaar. 

Haaland is zijn Manchester City-avontuur op briljante wijze begonnen. In alle competities wist de Noor al twintig keer te scoren dit seizoen. Dinsdag kan hij de goede lijn doorzetten tegen FC Kopenhagen in de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie